FK Uhlířské Janovice Odebírat novinky přes RSS RSS Feed

Na Svátek fotbalu vyrazí šikulové z Uhlířských Janovic

Středa 16.05.2018 18:06 -- Autor: Lukáš

negkv9fx-logo-mcdcup.2017-18Neratovice – Na krajské finále McDonald ‚s cupu v Neratovicích to měli úplně nejdál ze všech šesti týmů kategorie do jedenácti let, nakonec ale odvezli hlavní ceny. Fotbalisté reprezentující Základní školu Uhlířské Janovice (a především hráči FK Uhlířských Janovice) prošli turnajem bez sebemenšího zaváhání a mohou se těšit na boj o republikový primát. V mladší kategorii si pro vítězný pohár z rukou tria fotbalistů Mladé Boleslavi přišli vyslanci tamní 9. ZŠ a MŠ.

Je to super, jak jsme to s týmem zvládli. Chtěl bych za to klukům poděkovat. Do Ústí se hodně moc těšíme,“ dělil se o dojmy z turnaje jeho jasně nejvyšší účastník Šimon Novotný z Uhlířských Janovic. Na hřišti ovšem vyčníval se svým týmem i fotbalově. V pěti dvacetiminutových zápasech připisoval tým z Kutnohorska jen výhry. Ve svém středu měl i nejlepšího střelce turnaje Lukáše Förstera.

Když máte dobrý tým, skvělé děti a lidi okolo sebe, je to lehké,“ zářila pak učitelka Radka Roubíčková, která na „lajně“ nezapřela, že s fotbalem má co do činění. „Do fotbalu dělám už takových dvanáct let. Když máte doma kluky, nejde to jinak,“ hlásila.

Posledním výběrem, který mohl Janovickým jejich spanilou jízdu překazit, byl v předposledním kole Škvorec. Šampion okresního kola na Praze-východ ale zápas do té doby jen vítězných celků prohrál 3:9 a skončil na druhém místě.

Jeden z jeho vedoucích a tatínků Josef Votava to bral sportovně: „Měli jsme jediného hráče na střídání, takže jsme čekali, že malinko odpadneme. Předtím jsme ale porazili třeba i Bolku,“ považoval si výhry městyse nad okresním městem.

Už s jistotou prvenství školáci z třítisícových Janovic vyhráli i poslední souboj. Teď se mohou těšit nejen na návštěvu rozlučkové exhibice Tomáše Rosického, ale také na Svátek fotbalu, který 29. a 30. května rozhodne o vítězi jednadvacátého ročníku McDonald ‚s cupu. „Kvalita byla už na dnešním turnaji, ale kluci dodržovali taktiku, měli to srovnané v hlavách a hlavně jsou šikovní,“ věří Radka Roubíčková svému týmu také před velkým finále.

 

Konečné pořadí

Kategorie A (mladší): 1. 9. ZŠ a MŠ Ml. Boleslav 15 bodů, 2. ZŠ a MŠ Klecany 12, 3. ZŠ Ing. M. Plesingera-Božinova Neratovice 7, 4. ZŠ Čáslav – Sadová 7, 5. ZŠ Kostelec nad Černými lesy 3, 6. ZŠ T. G. M. Poděbrady 0.

Kategorie B (starší): 1. ZŠ Uhlířské Janovice 15, 2. ZŠ Škvorec 12, 3. 9. ZŠ a MŠ Mladá Boleslav 9, 4. ZŠ J. A. Komenského Lysá n. L. 6, 5. ZŠ Kolín 3, 6. ZŠ T. Stolzové Kostelec n. L. 0.

 

Autor: Luboš Kurzweil

Zdroj: https://kutnohorsky.denik.cz/fotbal_region/na-svatek-fotbalu-vyrazi-sikulove-z-uhlirskych-janovic-20180515.html

Fotogalerie: https://kutnohorsky.denik.cz/galerie/krajske-finale-mcdonald-s-cupu-v-neratovicich.html?mm=8860016&back=1956068802-1076-24&photo=1

 

Více o turnaji také zde: https://mcdonaldscup.cz/novinka/id/112

 


Přidejte komentář

Složte puzzle podle obrázku vpravo nahořeWordPress CAPTCHA