FK Uhlířské Janovice Odebírat novinky přes RSS RSS Feed

Odchovanci Uhlířských Janovic si jdou plnit svůj fotbalový sen do těch nejlepších klubů ČR

Pondělí 26.08.2013 20:22 -- Autor: Jirka

Rozhovor – Historická sezóna starších žáků 12/13 se znovu ozývá. I když se již všichni hráči připravují a zahajují sezónu novou, stojí za připomenutí přesun tří opor historického týmu do top klubů České republiky!  Konkrétně se jedná o brankáře Daniela Zárubu, stopera a kapitána Iva Bartáka a o středního záložníka Matyáše Novotného. Pojďme se každého hráče jednotlivě zeptat na několik zajímavých otázek.

 

Daniel Záruba

Bez názvu

Datum narození: 20. 1. 1998

Pozice: brankář

Klub: FK Mladá Boleslav

 

Ahoj Dane, jak si se dostal k takovému týmu jako je FK Mladá Boleslav?

Tak tento rok jsem hrál v Uhl. Janovicích krajský přebor a mého spoluhráče Matyáše Novotného si zrovna vyhlídla Mladá Boleslav. A on se mně na konci sezóny zeptal, jestli to tam také nechci zkusit. A já jsem se zamyslel, protože jsem už jednou chytal ve Slavii, ale tam jsem se moc nechytil. Zavolal jsem trenérům a oni mi dali šanci zkusit to. Chytal jsem pět ze šesti přátelských utkání, takže mi dali nabídku, kterou jsem přijal. Dostal jsem hostování na 4 roky.

Hostování na 4 roky? To je dlouhá doba

Ono se zdá se, že ta doba je dlouhá, ale je to hostování, a to se dá vždy obnovit nebo naopak zrušit. Za měsíc může být všechno jinak, takže čtyři roky nic neznamenají, ale jsem rád, že tam mohu chytat jakoukoliv chvilku.

Jak bys zareagoval na výrok, který jsi pronesl v minulém rozhovoru. Říkal jsi, že minimálně na podzim budeš chytat v Uhlířských Janovicích, v současnosti je tomu úplně jinak. Jak bys nám to vysvětlil?

Tak já jsem tohle říkal, ano. Ono je to těžké. V Janovicích mám přátele, hraje se I. A třída. Boleslav je ligový tým a já se chci někam dostat. Takže i přesto, že jsem si myslel, že zůstanu v Janovicích, tak jsem dal přednost M. B. Myslel jsem si, že mi dají střídavý start, ale oni chtěli pouze hostováním, takže jsem nabídku přijal a chytám za Mladou Boleslav. 

Co pro tebe znamenala minulá sezóna ve tvém růstu?

Na tuhle sezonu budu myslet celý život. Byla to moje nejlepší sezona (myslím, že i pro tým). Moc rád jsem si zachytal krajský přebor. Byli jsme vynikající tým, ale jednou vše musí skončit a ono to skončilo. Teď někdo odešel do dorostu, někdo do jiných týmů, ale myslím si, že na to bude myslet každý. Už jenom proto, že jsme skončili na 2. místě a zapsali se do klubové historie.

Kdo pro tebe z fotbalového hlediska nejvíce znamenal?

Tak nejvíce mi dali trenéři Antonín Novotný a Antonín Sojka. Velký skok také byl, když jsem šel do Slavie, protože to bylo náročnější a namáhavější. Trenéři byli méně tolerantní a byli více přísní, ale více věděli, na čem mám zapracovat. Letos jsem si v týmu nejvíce rozuměl s Jirkou Vokřálem, Ivem Bartákem, Matesem Novotným a Honzou Vinickým. Ale všichni jsme byli parta.

Jaký je tvůj cíl do dalších roků?

Já těch cílů mám více. Jeden z nich je se udržet v M. B. Také mám cíl se více vyvíjet a více na sobě pracovat. Dřina každého hráče je důležitá. Dělat vše na 100% a nevypustit jediný trénink nebo zápas.

Díky a hodně štěstí.

 

Ivo Barták

Datum narození: 24. 4. 1998

Pozice: obránce

Klub: Dukla Praha

600264_569428869775335_1001360281_n

 

Ahoj Ivo, jak si se dostal k takovému týmu jako je Dukla Praha?

Ahoj, tak s Čáslaví jsme proti Dukle hráli na podzim a po zápase mě trenér domácích oslovil, jestli bych to nechtěl zkusit u nich.

Co pro tebe znamenala minulá sezóna doma, v Uhlířských Janovicích?

Minulá sezóna zaznamenala pro uhlířskojanovický fotbal historický úspěch. Krásné 2. místo v krajském přeboru. Jsem rád, že jsem u toho mohl být jako kapitán, bylo to něco úžasného. Nebýt této sezóny, tak nejsem tam, kde v současnosti jsem.

Pověz mi něco o minulé sezóně v Čáslavi?

Minulá sezóna v Čáslavi se určitě nevyvedla podle představ. Skončili jsme bohužel až na 14. místě. Chtěli jsme určitě hrát výš, i když odešli klíčoví hráči. Sice jsme nepočítali, že bychom navázali na dobré výkony z předminulé sezony, ale chtěli jsme hrát minimálně lepší střed tabulky. Některé výkony byly kritické, ale v některých zápasech na druhou stranu dobré. Minulá sezóna za Čáslav je pro mě osobně zklamáním. Tedy opak sezóny doma v Uhlířských Janovicích.

Odešel jsi na hostování, nebo na trvalý přestup?

Dostal jsem hostování na 4 roky, stejně jako Daniel Záruba. Už se těším na novou výzvu.

Jaký je tvůj cíl do dalších roků?

Do dalších roků se chci samozřejmě zlepšovat a zlepšovat, protože mám hodně velké rezervy. Chtěl bych se také prosadit v Dukle. Do budoucna je můj cíl jasný: stát se profesionálním fotbalistou.

Díky a hodně štěstí v Praze.

 

Matyáš NovotnýDSCF6478

Datum narození:21. 9. 1998

Pozice: záložník, obránce

Klub: FK Mladá Boleslav

 

Ahoj Matyáši, jak si se dostal k takovému týmu jako je FK Mladá Boleslav?

Ahoj, do týmu FK Mladá Boleslav jsem se dostal díky zápasu FK Uhlířské Janovice – FK Neratovice. Tenkrát jsme doma hráli 10:1. Trenér FK Neratovice zavolal trenérovi z Mladé Boleslavi a doporučil mě.

Co pro tebe znamenala minulá sezóna?

Minulá sezóna v Mladé Boleslavi pro mě neznamenala, dá se říct, vůbec nic. Na začátku sezóny jsem nedostával šanci, a když už jsem ji dostal, tak jsem se dlouhodobě zranil. Tím pádem jsem si v Mladé Boleslavi nezahrál žádné mistrovské utkání. Hrál jsem za Uhlířské Janovice, kde jsme měli hodně povedenou sezónu. Za svůj rozvoj vděčím hlavně této historické sezóně.

Kdo pro tebe z fotbalového hlediska nejvíce znamenal?

Z fotbalového hlediska pro mě nejvíce znamenali spoluhráči a trenéři z obou týmů, protože jak v Mladé Boleslavi, tak v Uhlířských Janovicích jsme měli dobrou partu a samozřejmě bez těchto lidí bych nebyl tam, kde teď jsem. Také pro mě hodně znamenali rodiče, kteří mě podporovali ve všech mých rozhodnutí.

Odešel jsi na hostování, nebo na trvalý přestup?

Trenéři mi dali na výběr hostování na 4 roky nebo střídavý start. Rozhodl jsem se pro střídavý start, alespoň budu maximálně vytížený, což je pro mě skvělé.  Zápasy za dorost jsou skvělé pro můj rozvoj.

Jaký je tvůj cíl do dalších roků?

Můj cíl do dalších roků je udržet se nadále v kádru Mladé Boleslavi, dostat se do základní sestavy a udržet se tam co nejdéle to půjde. Pro mě je to ideální klub a rozhodně nemám sebemenší důvod se z něj stěhovat.

Hodně štěstí.

 

Autor: Jiří Vokřál ml.

Foto: Ladislav Brandejský

 

 


Přidejte komentář

Složte puzzle podle obrázku vpravo nahořeWordPress CAPTCHA